Thuis sporten de makkelijkste manier om toch je workout te doen!

Gemiddelde leestijd: 20 minuten

Thuis sporten

Thuis sporten

Je weet dat het goed is om lekker te bewegen, naar de sportschool is niet je grootste hobby dus dan is thuis sporten de ideale oplossing.

Voor veel mensen is thuis sporten inderdaad een geweldige manier om toch in beweging te blijven terwijl je de deur niet meer uit hoeft.

Of je niet hoeft uit te sloven tussen alle andere zwetende sporters. Niet iedereen is fan van de sportschool en soms ben je ook nog op ontdekkingsreis naar de juiste sport die goed bij je past.

Wil je graag thuis sporten maar heb je geen idee wat je dan precies kan doen? Lees dan snel verder.

Thuis sporten en een gezonde levensstijl

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om veel te sporten op het moment dat ze willen gaan afvallen. Sporten is heel gezond en gaat je zeker helpen om een fit en strak lichaam te krijgen.

Maar alleen sporten is natuurlijk niet voldoende, het is altijd een combinatie van sporten en gezond eten. Pas je niets aan je eetpatroon aan maar ga je wel veel sporten dan zal je meer calorieën verbranden maar het droomlichaam waar je al zo lang over fantaseert blijft een droom.

Pak je het goed aan dan doe je deze twee dingen, je gaat gezonder eten en doet een sport die je leuk vindt en vol kunt houden. 

Sporten in de sportschool

Voor sommige mensen werkt het heel goed om te sporten in de sportschool. Ze gaan er met plezier drie tot vier keer per week naartoe om aan hun conditie te werken. Maar we zijn nu eenmaal niet allemaal hetzelfde.

Als jij met tegenzin naar de sportschool gaat en het niet met plezier doet dan is de kans klein dat je het blijft volhouden. Ga dan op zoek naar een andere manier van bewegen.

Een sport die wel bij je past en je makkelijk kunt toepassen in je dagelijkse leven. Maak dit altijd zo makkelijk mogelijk voor jezelf. Sporten moet leuk zijn zodat je er oprecht zin in hebt als je eraan denkt. 

yoga

YOGA VOOR BEGINNERS

Dit is een online Yogacursus voor beginners en bestaat uit 9 lessen. Na deze cursus heb je meer Energie, voel je je Sterker, Flexibeler & Gezonder en ben je gewoon Happy!

In deze cursus leer je stap voor stap alle basishoudingen van de yoga, zo kan thuis op je eigen tempo aan de slag met yoga. Bij deze cursus krijg je ook nog bonusvideo’s over de ademhaling, losse Yogaseries en een E-book met uitleg en plaatjes van de belangrijkste houdingen.

Ja! Ik wil ook beginnen met Yoga

Liever thuis sporten?

Je hebt een gruwelijke hekel aan de sportschool en heb je er na een uur te hebben rondgelopen al bepaald dat je er nooit meer terugkeert. Er is niets mis met je, het past gewoon niet bij jou. Dat is niets om je voor te schamen.

De kans is groot dat thuis sporten veel beter bij je past en mogelijk ook nog eens beter is vol te houden in je drukke dagelijkse leven. Gelukkig zijn er verschillende sporten die jij thuis kunt beoefenen die je ook een gespierd en fit lichaam geven. Klaar om erachter te komen welke sport wel bij je past? 

Thuis sporten met deze oefeningen

Als je weinig tijd hebt om te bewegen dan is het fijn om je sportkleren aan te doen en een aantal oefeningen te doen waarbij je al je spieren traint.

Push ups

Doe 3 keer een set van 10 push ups. Tussen de verschillende sets hou je een pauze van 30 seconden. Heb je moeite om dit vol te houden? Doe de push up dan met je knieën en elle bogen. Als je deze oefeningen vaker doet zal het je steeds gemakkelijker afgaan. 

Thuis sporten

Jumping jacks

Dit zijn geweldige oefeningen om te doen als warming up maar zijn ook een fijne oefening voor je workout. Doe ook 3 keer een set van 10 jumping jacks.

Crunches

Dit is een oefeningen die geweldig is om je borstspieren en biceps te trainen. Ook deze set doe je 3x 10 maal. Neem even pauze tussen de sets om te herstellen. 

Squats

Dit is een geweldige intensieve oefening om je bovenbenen, billen en kuiten te trainen. 

Lunches

Met deze oefening train je vooral de bovenbeenspieren en de bilspieren

Shoulder press

Pak je gewichten en ga op de bank of stoel zitten. Breng vervolgens de gewrichten omhoog tot je armen verticaal zijn. Met deze oefening train je de deltaspier, de monnikskapspier en de triceps.

Step ups

Dit is een bekende oefening als je ooit aerobics hebt gedaan. Met deze oefening ga je ergens op staan waarbij je afwisselend met je ene been op de verhoging staat en de ander op de grond. Deze oefening kan je makkelijk op een krukje of op de eerste tree van de trap doen.

De plank

Dit lijkt op de opdrukoefening maar met de plank hou je dezelfde houding vast voor een minuut. 

Thuis sporten

Squats

Met deze intensieve oefening train je al je spieren in je benen en je billen. Om alles uit deze oefening te halen doe je 3 sets van 20 oefeningen. 

Wall sit

Met deze oefening zit je in een zithouding tegen de muur. Deze oefening helpt je om je beenspieren te trainen. 

Superman

Met deze oefening train jij je armen en benen. Doe 3 sets van 10 oefeningen per been. 

Side plank

Vergeet niet de zij buikspieren te trainen. Met deze oefening train je dan ook de schuine en dwarse buikspieren. 

Dumbbells

Thuis trainen met gewichten is eenvoudig en neemt ook nog eens weinig ruimte in beslag. Met deze trainingen pak je meerdere spiergroepen en train je het hele lichaam.

dumbbell oefeningen

Thuis sporten met een app

Mocht je nu op zoek zijn om te trainen met een app dan is het goed om te weten dat je op deze manier meerder soorten sporten kunt uitproberen. Ben je er klaar voor om in beweging te komen? 

Swork lite

Dit is een gratis app die volstaat met verschillende oefeningen. Zo bepaal je zelf of je yoga wil doen, cardio of krachttraining/stretchen. Door de handige video’s zie je precies wat je moet doen. De app houdt ook nog eens je voortgang bij en geeft je een melding als het tijd is om in beweging te komen. 

30 day challenge

Deze app bied je een maand lang trainingen, elke sessie is steeds weer een beetje moeilijker zodat je fitter wordt. Er zijn drie onderdelen waarop jij kunt trainen. 

  • Billen
  • Het hele lichaam
  • Buik

Kies met deze app of je een beginner bent, ervaren sporten of een pro en je bent klaar om te gaan.

Sweat

De fitness gurus Kelsey Wells en Kayla Itsines hebben deze app ontwikkeld. Dit is een prijzige app, je betaald er €20,- per maand voor. Met deze app kies je voor verschillende trainingsprogramma’s, verschillende trainers en maak je gebruik van de voedingsschema’s.

Deze trainingen zijn niet alleen voor in de sportschool, deze kun je ook thuis uitvoeren. 

Tone it up

Een app die door andere fitness gurus is ontwikkeld is de tone it up app. Deze app is ontwikkeld door Karena Dawn en Katrina Scott. Als je een workout snel saai vindt worden dan is deze app een geweldige hulpmiddel om verschillende sporten uit te proberen.

Het voordeel van deze app is dat de basisversie helemaal gratis is. 

Workout for woman

Heb je weinig tijd om in vorm te komen. Neem dan een van de korte intensieve trainingen door van deze app. Je gebruikt hiervoor je eigen lichaamsgewicht en doet hierbij een mix van cardio en krachttraining.

Nike training club

Met deze app train je met een persoonlijk trainingsplan. Je houdt eenvoudig je voortgang bij en kan deze trainingen ook doen vanuit huis. In je rust tijd luister je naar de podcast van Nike, trained waarin je verschillende interviews beluisterd over holistische fitness.

yoga oefeningen

Gratis thuis sporten

Het grote voordeel van thuis sporten is dat een stuk goedkoper is dan naar de sportschool te gaan. Zo kan je op de fiets stappen om een flink rondje te maken, je oefeningen doen voordat je de dag begint. Of je hardloop schoenen aandoen om een rondje te hardlopen.

Dit kost je niet zo veel als een maandelijks abonnement bij de sportschool. Het nadeel is alleen wel dat je het moet gaan doen, jezelf motiveren om ook daadwerkelijk te gaan sporten is voor veel mensen een flinke uitdaging.

Als je een drukke dag hebt gehad is er niets lekkerder dan op de bank ploffen en je favoriete tv programma te kijken. Een rondje hardlopen klinkt dan toch niet meer zo lekker. 

Apparaten om thuis te sporten

Als je het helemaal goed wil aanpakken boots je de sportschool thuis na. Met een aantal apparaten die je gebruikt om je lichaam te trainen zal je ook thuis fit en strak worden. Wat voor apparaten zijn dit dan? 

De crosstrainer

Als jij gek bent op cardio dan is een apparaat wat niet kan ontbreken de crosstrainer. Het verschil tussen de hometrainer en de crosstrainer is dat je met de crosstrainer ook het bovenlichaam traint.

Door de bewegingen die je maakt met het apparaat train je het hele lichaam. De crosstrainer is een apparaat waarmee je de conditie verbeterd. Bepaal je eigen tempo met dit apparaat, dit maakt het voor iedereen geschikt. 

De hometrainer

Een ander geweldig apparaat is de hometrainer. Het is een apparaat wat je makkelijk in huis haalt. Er zijn zelfs opvouwbare modellen die je eenvoudig opruimt. Het is een ideaal apparaat voor het afvallen. Door het fietsen verbrand je calorieën en train jij je onderlichaam.

De hometrainer is ook geschikt voor als je blessuregevoelig bent of aan het revalideren bent. Als je resultaten wil zien gebruik je de hometrainer drie keer per week een uur. Na een uurtje trainen verbrand je dan 400 calorieën. Het is een full body workout en makkelijk in gebruik omdat je zelf je tempo bepaald. 

De loopband

Lopen is een geweldige manier om te bewegen, als je hier elke dag tijd voor maakt kom je tot rust en beweeg je ongemerkt toch dagelijks. Veel mensen vinden het maar niets om in de regen en op donkere avonden nog naar buiten te gaan.

Met de loopband maak je dit makkelijk voor jezelf, nu doe je het immers gewoon thuis. Denk nu niet dat je met een loopband altijd keihard staat te rennen, je kunt er ook eenvoudig wandelingen mee maken en op een rustig tempo bewegen.

De gezondste manier om de loopband te gebruiken is door intervaltrainingen te gebruiken van steeds een ander tempo om je conditie op peil te brengen.

Roeitrainer

Een ander apparaat waarmee jij je hele lichaam traint is de roeitrainer. Met deze bewegingen train je het bovenlichaam en het onderlichaam. Let er wel op dat je een juiste houding aanneemt.

Je rug en polsen moeten recht zijn en nooit gebogen. De roeitrainer helpt je om vet te verbranden, je spiermassa te vergroten en je conditie te verbeteren. 

Spinning fiets

Dit is een apparaat waar de meeste wielrenners gek op zijn. Dit zijn ook de trainingen waar je meest bezwete mensen op een fiets ziet. Het is dan ook niet gek dat dit apparaat enorm helpt bij de vetverbranding en bij het afvallen.

Als je dit apparaat thuis gebruikt weet je zeker dat jij je uithoudingsvermogen en conditie flink verbeterd. Het verschil tussen een spinningfiets en een hometrainer is dat je met een spinning fiets fanatiek kunt fietsen en alles geeft. Het is een racefiets maar dan voor thuis. 

Thuis sporten volhouden

Het is een van de makkelijkste manier om altijd te kunnen trainen. Maar de grootste uitdaging ligt bij jezelf. Jij moet jezelf namelijk motiveren om aan de slag te gaan. Je moet jezelf van de bank slepen en op de loopband stappen.

Niemand doet het voor je, daar gaan veel mensen dan ook de mist in. Vol goede moed kopen ze de nieuwste sport attributen maar vervolgens doen ze er niets mee.

Ben je op zoek naar de ideale workout die je thuis kunt doen? Begin dan vandaag nog met yoga, de sport om je complete lichaam te trainen. Zo krijg jij dat gespierde en fitte lichaam zonder de deur uit te gaan!

yoga

YOGA VOOR BEGINNERS

Dit is een online Yogacursus voor beginners en bestaat uit 9 lessen. Na deze cursus heb je meer Energie, voel je je Sterker, Flexibeler & Gezonder en ben je gewoon Happy!

In deze cursus leer je stap voor stap alle basishoudingen van de yoga, zo kan thuis op je eigen tempo aan de slag met yoga. Bij deze cursus krijg je ook nog bonusvideo’s over de ademhaling, losse Yogaseries en een E-book met uitleg en plaatjes van de belangrijkste houdingen.

Ja! Ik wil ook beginnen met Yoga
Afslank Receptenbijbel

De beste recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.  

Wil je snel overtollig vet verbranden zonder te jojoën of honger te lijden?

Gebruik dan de afslank receptenbijbel voor een blijvend resultaat en waar het hele gezin van kan mee genieten.

 

BEKIJK DE BESTE MANIER OM GEZOND AF TE VALLEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close