Koolhydraatarme recepten: Wat mag je eten met een koolhydraatarm dieet!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
koolhydraatarme recepten

Het grote voordeel van koolhydraatarme recepten is dat je op gewicht blijft. Deze manier van eten is geen dieet maar een heerlijke en gezonde manier van eten. Door gezond te eten en te leven blijf je altijd op gewicht.

Ben je op zoek naar een gezond dieet waardoor je afvalt zonder jojo effect. Het koolhydraatarme dieet is makkelijk vol te houden, zorgt voor een vol gevoel en maakt het makkelijk om gezond te blijven eten.

Misschien spoken er nog een aantal vragen door je hoofd. Vragen als hoe kan ik nu koolhydraat arm eten met een gezin?

Hoe maak ik koolhydraat arme recepten klaar in een korte tijd? Is het moeilijk om koolhydraatarme gerechten klaar te maken. In dit artikel geef ik je antwoord op deze vragen.

Inhoudsopgave

koolhydraatarme recepten simpel om vol te houden

Hoe fijn is het dat je met koolhydraatarme recepten op een verantwoorde manier kan eten, gewicht verliest en ook nog eens op gewicht blijft.

Het grote voordeel van dit dieet is dat je de boodschappen gewoon bij de supermarkt kan doen. Het is niet nodig om een duur abonnement af te sluiten voor een shake of detox kuur.

Het is niet nodig om de nieuwste diëten te volgen omdat deze je niet verder helpen om op gewicht te blijven. De werking van het koolhydraatarme levensstijl is wetenschappelijk bewezen en eenvoudig vol te houden.

Bouwstoffen

Met dit makkelijk vol te houden dieet krijg je van de verschillende belangrijke bouwstoffen voldoende binnen. Bij veel verschillende diëten is dit juist niet het geval, daarom is het ook lastig vol te houden en werkt het vaak maar tijdelijk. Dat vervelende jojo effect wil je natuurlijk voorkomen.

Met koolhydraatarme recepten verlies je gewicht en ook nog eens centimeters. Het getal op de weegschaal maakt je weer blij, ook zal je kleding weer comfortabel zitten en ziet iedereen in je omgeving dat je gigantisch bent afgevallen.

Koolhydraatarme recepten

Wat kun je eten met koolhydraatarme recepten?

Het is eigenlijk heel simpel maar bij een koolhydraatarme levensstijl zorg je ervoor dat je zo min mogelijk koolhydraten binnen krijgt. Als je op deze manier eet zorg je ervoor om niet meer dan 100 koolhydraten per dag binnen te krijgen.

Wat kan je dan eten?

 •       Eet een handje noten of zaden per dag
 •       Groente eet je onbeperkt
 •       Voeg kruiden en specerijen toe aan je eten
 •       Vetten (natuurlijke) eet niet meer dan een eetlepel per dag
 •       Twee eieren per dag
 •       Eet drie keer per week vis
 •       Twee keer per week vlees
 •       Feta, geitenkaas, geitenkaas of hüttenkäse, een keer per week
 •       Drink niet meer dan twee koppen koffie per dag
 •       Thee drink je zonder suiker
 •       Maak je eigen groenten sappen
 •       Drink veel water

Wat kan je niet meer eten?

 •       Granen en zetmeel als brood, aardappels, rijst en pasta
 •       Suikers in koekjes, snoepjes en bewerkt eten
 •       Niet meer dan één stuk fruit per dag

Als je de bovenstaande lijst bekijkt zijn er dus nog voldoende dingen die je mag eten. Vermijd alleen dingen waar veel suikers en koolhydraten in zitten.

Als je op een andere manier gaat eten zal je hier even aan moeten wennen. Op het moment dat je lekker en strakker in je vel zit zal het zeer eenvoudig zijn om dit vol te houden.

Koolhydraatarme recepten

Om deze manier van eten vol te houden vermijd je dus koolhydraten. Bestaat een groot deel van je maaltijden uit koolhydraten? Dan is het tijd om andere maaltijden samen te stellen. Het hoeft niet moeilijk te zijn om op deze manier te gaan eten.

Wil je wel afvallen maar geen grote veranderingen aanbrengen in je avondmaaltijden? Dit omdat je altijd met het hele gezin eet en rekening moet houden met verschillende eters?

Dan is het goed om te weten dat je lekkere gezonde recepten kan blijven eten op een verantwoorde manier. Koolhydraatarm eten betekent namelijk dat je geniet van je maaltijden, je krijgt alleen minder koolhydraten binnen op een dag.

Het is heel eenvoudig om gezonde koolhydraatarme recepten klaar te maken waar het hele gezin van geniet. Dit is eenvoudig zodat je niet langer dan normaal in de keuken hoeft te staan.

Misschien weet je niet goed wat je de hele dag kan eten met dit dieet. Om je een handje te helpen delen we twee dagen waarbij we genieten van koolhydraatarme recepten.

Dag 1

 • Ontbijt met roerei en avocado
 • Lunch met een sinaasappel smoothie
 • Snack met een handje noten
 • Eet als avondmaaltijd een pastinaak stamppot met rookworst

Dag 2

 • Ontbijt met Griekse yoghurt, kaneel, noten en bessen
 • Lunch met een caesar salade
 • Snack met groenten en dip die in humus
 • Geniet van een avondmaaltijd met zalm, groenten en aardappel frietjes

Er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden te geven. Dit geeft je een beeld van wat je allemaal kan eten op een dag.

Hoeveel eet je dan?

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je juiste porties binnen krijgt van verschillende bouwstoffen.

Als je op deze manier gaat eten zal je een balans vinden in de verschillende bouwstoffen die je binnenkrijgt. Het is dan ook heel vanzelfsprekend dat je op deze manier niet meer dan 100 koolhydraten per dag binnen krijgt.

Als je minder dan 50 koolhydraten per dag binnenkrijgt komt je lichaam in een ketose. Dat is voor een paar dagen niet erg maar het is niet raadzaam om dit langer dan twee weken vol te houden. Koolhydraten zijn ook bouwstoffen die je lichaam elke dag nodig heeft.

Koolhydraatarme recepten

In de avond wel of niet eten?

Nu je weet wat voor recepten je wel kan eten en welke voedingsstoffen je moet vermijden is het goed om stil te staan bij de eettijden. Onderzoek aan het Leids Universitair medisch centrum toont aan dat calorieën worden opgeslagen als lichaamsvet als je deze laat op de avond binnen krijgt.

Het is daarom niet goed om heel zwaar te dineren. Daarnaast is het niet goed om na het avond eten te eten. Eet 3 uur voordat je gaat slapen niets meer. Ga je om 22:30 naar bed dan betekent dit dus dat je om 19.30 niets meer eet.

Je geeft je lichaam dan de kans om al het eten van die dag te verteren. De uren voordat je gaat slapen drink je wel voldoende water. Doe dit ook met mate anders zal je midden in de nacht wakker worden om naar de wc te gaan.

Afslank Receptenbijbel

De beste recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.  

Wil je snel overtollig vet verbranden zonder te jojoën of honger te lijden?

Gebruik dan de afslank receptenbijbel voor een blijvend resultaat en waar het hele gezin van kan mee genieten.

 

BEKIJK DE BESTE MANIER OM GEZOND AF TE VALLEN!

Afslank Receptenbijbel

De beste recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.  

Wil je snel overtollig vet verbranden zonder te jojoën of honger te lijden?

Gebruik dan de afslank receptenbijbel voor een blijvend resultaat en waar het hele gezin van kan mee genieten.

 

BEKIJK DE BESTE MANIER OM GEZOND AF TE VALLEN!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.