Wat is een high intensity interval training (HIIT)

Een High Intensity Interval Training (HIIT) is een training van korte training sessies, waarbij het de bedoeling is om prestaties te verbeteren, zoals kracht en uithoudingsvermogen. Deze trainingen doe je meestal tussen de 10 en 30 minuten.

Je kan een High Intensity Interval Training training goed combineren met een kettlebell workout. Zo is een HIIT training goed voor je stofwisseling (metabolisme), wat ook weer goed is voor de vetverbranding.

Een HIIT training is een intensieve training, en daarom begin je altijd met een warming-up. Na deze warming-up doe je verschillende oefeningen achter elkaar in een bepaalde tijd. De oefeningen duren tussen de 10 seconden en 5 minuten. Dit is afhankelijk van de intensiteit van de oefeningen.

Bij deze training is er ook de mogelijkheid om tussen de oefeningen uit te rusten. Soms is deze rustperiode actief waarbij je nog een lichte oefening doet terwijl het ook mogelijk is om compleet uit te rusten. Na de training is het heel belangrijk om de intensiteit weer af te bouwen met een cooling-down.

droog trainen protocol vrouwen

Krijg een strak lijf met het droog trainen protocol voor vrouwen!

Bekijk hier het droogtrainen protocol voor vrouwen
Droog trainen protocol mannen

Krijg een strak lijf met het droog trainen protocol voor mannen!

Breng me naar de kortingspagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.